oakley flak jacket sunglasses oakley radar livestrong oakley radar livestrong louis vuitton taschen oakley splice lenses sale oakley flak jacket jet black black iridium polarized oakley polarized flak jacket cheap oakley polarized flak jacket cheap oakley batwolf louis vuitton official website oakley frogskin blend oakley fuel cell sunglasses for women 70-684 2014 Latest CE dumps MB3-530 dumps oakley crowbar lens sale buy windows 7 product key windows 7 home premium product key sacs hermes soldes hermes boutique oakley frogskins polarized oakley shop meribel oakley half jacket ice iridium polarized buy product key online microsoft office oakley mars wikipedia oakley deviation frame size 000-444 hermes boutique

Cukinijų blyneliai

Dar vienas, žadėtas receptas su cukinijomis :) Manau, ne vienas iš Jūsų kepate panašius blynelius, bet šitie šiek tiek kitokie, nes su jogurtu. Seniai pastebėjau, kad blyneliai, kurių tešloje yra jogurto, gaunasi daug minkštesni ir puresni. Dabar, pabandžiau ir žinau, kad cukinijų blyneliams jis irgi puikiai tinka :)

Dviem porcijoms reikės:

  • apie 150 g cukinijos
  • 250 g natūralaus jogurto
  • 1 puodelio miltų
  • 2 kiaušinių
  • 3 v. š. cukraus
  • 1/2 a. š. vanilinio cukraus
  • 1/2 a. š. sodos
  • žiupsnelio druskos
  • 3 v. š. aliejaus

Išplakame jogurtą su kiaušiniais. Cukiniją sutarkuojame smulkia burokine tarka, įmaišome į kiaušinius. Kitame dubenyje sumaišome miltus, cukrų, druską ir sodą. Po truputį supilame miltus į kiaušinių mišinį. Gerai išmaišome (tešla turi gautis grietinės tirštumo, jei cukinija labai vandeninga, gali prireikti daugiau miltų). Įpilame į tešlą aliejų, išmaišome.

Keptuvę įkaitiname ant  nedidelės ugnies. Dedame po šaukštą tešlos į keptuvę (aš naudoju šaukštą salotoms maišyti, jis didesnis, todėl ir blynai gaunasi didesni ir man gražesni). Kai blynas pasidengia burbuliukais, apverčiame ir dar minutę pakepame kitą blyno pusę.

Skanaus :)

 

Share Button

Susiję įrašai:

Tags: ,

Atsiliepimų skaičius: 2

  1. avatar Vilma says:

    Atrodo labai skaniai! O soda nesijaučia, nes kaip matau jos nenugesini?
    Aš kartą bandžiau improvizuotai kepti blynus su jogurtu, tai jie man guminiai gavosi :) Reikės pabandyti pagal Tavo receptą :)

  2. avatar Viktorija says:

    Ačiū, Vilma :) Sodą nugesina jogurtas, to užtenka, kad jos skonio nesijaustų.

    Būtinai išbandyk, nes čia mano mylimiausi blynai. Kai neturiu cukinijų, kepu pagal šį receptą – http://receptumedis.lt/wordpress/2010/07/jogurtiniai-blynai-su-bananais/

    Tikiuosi, patiks! :)

Parašykite atsiliepimą

Vardas


− 5 = 1