Rabarbarų “grindinys”

Šiandien supratau, kad rūgštynių sezoną jau pražiopsojau… Gaila… Užtat, rabarbarų dar pilnas kiemas, todėl šiandien kepiau paprastą, bet labai skanų rabarbarų pyragą. Labai smagu buvo jį valgyti lauke, leidžiantis saulei… Su ledais ir vaisinės arbatos puodeliu 🙂

Neturiu geros viso pyrago nuotraukos. Jei nevisai aišku, kaip jis turėtų atrodyti, žiūrėkite recepto šaltinį.

Pyragui reikės (26 – 28 cm apvaliai formai):

  • 8 didesnių rabarbaro stiebų
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 3/4 stiklinės vandens
  • 2 stiklinių miltų
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 160 g šalto sviesto
  • 3/4 stiklinės pieno
  • 1 a. š. cukraus
  • saujos migdolų drožlių (nebūtinai)

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.

Rabarbarus nulupkite, supjaustykite centimetro dydžio gabaliukais ir suberkite į kepimo formą.

Į mažą prikaistuvį suberkite cukrų ir supilkite vandenį. Kaitinkite tol, kol neištirps cukrus. Susidariusiu sirupu užpilkite rabarbarus (vaizdas bus labiau panašus į sriubą, bet neišsigąskit, visas sirupas susigers pyragui kepant). Kepimo formą su rabarbarais įdėkite į orkaitę ir kepkite apie 12 min (per tą laiką kaip tik spėsite paruošti tešlą).

Sviestą supjaustykite mažais gabaliukais. Suberkite ant jo miltus, kepimo miltelius ir druską. Trinkite sviestą su miltais tarp pirštų tol, kol masė nepasidarys panaši į duonos trupinius. Supilkite pieną, minkykite tik tiek, kad tešla suliptų į vieną gabalą.

Ištraukite kepimo formą iš orkaitės. Imkite po šaukštą tešlos, darykite iš jos kažką panašaus į paplotėlius ir dėkite ant rabarbarų. Padenkite tešla visą pyrago viršų. Apibarstykite tešlą arbatiniu šaukšteliu cukraus ir migdolų drožlėmis. Kepkite dar apie 25 minutes.

Skanaus 🙂

Receptas iš “Circle B Kitchen”.

 

4 thoughts on “Rabarbarų “grindinys”

  1. Vaida

    Labai skanus pyragas. Pagaliau radau receptą, kuris įtiko ne tik vaikams, bet net mano vyrui, nemėgstančiam nei pyragų su rabarbarais, nei su kitokiom “rūgštybėm”.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.