Kalėdų senelis slapukas 2013 ir avižiniai sausainiai

Taigi, taigi, taigi, džiugi žinia – šiais metais ir vėl startuoja akcija ‘Kalėdų senelis slapukas”! Tikiuosi, akcija sulauks ne mažiau dalyvių negu 2012 ir 2011 metais (jei kas abejoja, ar verta dalyvauti, pažiūrėkite kiek gėrybių Senelis slapukas atnešė praeitais metais).

Taigi, primenu taisykles. Norintiems dalyvauti reikia:

  • rašyti kulinarinį tinklaraštį
  • iki lapkričio 30 d. parašyti man laišką adresu receptumedis@gmail.com
  • jame nurodyti adresą, kuriuo norite gauti dovanėlę (nebūtinai Lietuvoje ***)
  • parašyti savo tinklaraštyje apie šią akciją arba įsidėti banerį (tam, kad apie ją sužinotų kuo daugiau norinčių dalyvauti)
  • paruošti atviruką ir smulkią kulinarinę dovanėlę už ~20Lt (mėgstamiausią arbatą, kulinarinį žurnalą, sausainių formeles ir pan.)

Gruodžio 1 d. aš atsitiktinai priskirsiu kiekvienam žmogų, kuriam turėsite išsiųsti dovanėlę ir pranešiu apie tai el. paštu. Jūs savo dovanėlę gražiai supakuosite ir išsiūsite nurodytu adresu (būtinai iki gruodžio 10 d.), kad dovana spėtų pasiekti adresatą iki Kalėdų 🙂

*** Atkreipkite dėmesį į tai, kad nuo lapkričio 1 d. “Lietuvos paštas” pabrangino savo paslaugas, ypač siuntimą į užsienį. Todėl šiais metais ypač aktualus patarimas iš praeitų slapukų – jei teks siųsti dovaną į užsienį ir gąsdina siuntimo išlaidos, patogiausia apsilankyti tos šalies internetinėje parduotuvėje ir užsakyti dovanėlę ten, o iš Lietuvos siųsti tik atviruką. Arba dovaną sutalpinti į matmenis ne didesnius nei 350 x 260 x 20 mm, tada mokėsite už laiško, o ne siuntinio siuntimą. Svarbiausia, neišsigąskit, rašantys lietuviškai, bet gyvenantys toli nuo Lietuvos irgi laukiami! 🙂

Norintiems įsidėti baner’į, kodas:

<a href="http://receptumedis.lt/wordpress/2013/11/kaledu-senelis-slapukas-2013-ir-aviziniai-sausainiai/"><img src="http://receptumedis.lt/wp-content/uploads/2013/11/Slapukas2013Baner.jpg" width = "170" height="256" border="0" title="Kalėdos artėja" /></a>

Slapukas2013

O pabaigai, jau tradiciškai, sausainių receptas. Šį kartą šiek tiek sveikuoliški – avižiniai sausainiai su migdolais.

~12 didelių sausainių reikės:

  • 115 g (1 ir 1/4 stiklinės) avižinių dribsnių (paprastų, ne greito paruošimo)
  • 1/4 stiklinės migdolų miltų (galite tiesiog sumalti migdolus)
  • 1/2 stiklinės kvietinių miltų
  • 10 g kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 3/4 stiklinės rudojo cukraus
  • 1/2 a. š. malto cinamono
  • 1/2 a. š. malto kardamono
  • 115 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 1/3 stiklinės skrudintų migdolų

Elektriniu smulkintuvu susmulkinkite avižinius dribsnius iki miltų (gali likti ir šiek tiek didesnių gabaliukų).

Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus produktus – avižinius dribsnius, migdolų miltus, kvietinius miltus, kepimo miltelius, druską, rudąjį cukrų, cinamoną ir kardamoną.

Sviestą ištirpinkite ir išplakite su kiaušiniu.

Sausus produktus sumaišykite su kiaušinio plakiniu, įberkite stambiai kapotus skrudintus migdolus ir viską gerai išmaišykite.

Valgomuoju šaukštu kabinkite tešlą, formuokite iš jos rutuliuką ir šiek tiek paploję dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos (nepamirškite palikti didelių tarpų, nes sausainiai smarkiai plečiasi). Man gavosi dvi skardos po 6 sausainius.

Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 minučių.

Skanaus 🙂

sausainiai1

34 thoughts on “Kalėdų senelis slapukas 2013 ir avižiniai sausainiai

    1. Viktorija Post author

      Pabrango, bet siunčiant Lietuvoje kainos dar pakenčiamos. Atsirado terminas “Ekonomiška siunta”, jos kainos čia – http://www.post.lt/lt/privatiems/siuntimas/paslaugos-ekonomiska-siunta-tarifai.
      O į užsienį siunčiant, galima arba tilpti į laiško apibrėžimą (siųsti žurnalą, šokoladą ir pan.) arba užsakyti dovaną el.parduotuvėje su pristatymu.

      Manau labai norint, galima ką nors sugalvoti, todėl tikiuosi, kad pasikeitusios kainos dalyvių neišgąsdins 🙂

      Reply
  1. Vita

    Aš tikiuosi, kad su pašto siuntiniais bus kaip su Omniteliu: padarė idiotiškus planus su dideliais mokesčiais ir prarado klientus o dabar jau bando visus susikviesti atgal. Na, tik, deja, paštui konkurencijos beveik nėra. Lietuvos paštas didžiavosi, kad 2012 m. pelno uždirbo, tai šiemet nusprendė dar daugiau pelno pasidaryti.

    Reply
  2. Dowwe

    Aš gavau pirmesnė, tik pasigirti pirma nespėjau, nes dovana pasiekė mūsų namus dar net nespėjus pasibaigti išsiuntimo terminui 🙂 skubu pasitaisyti ir pasigirti 🙂

    Reply
  3. Pingback: Kalėdų Senelis Slapukas!! | SKANĖSTAI

  4. Pingback: Kalėdų Senelis slapukas + keisti dalykai | Skanios mintys

  5. Indrė

    Pasiėmusi valgau karamelę, atsiųstą manojo slapuko, ir pagalvojau, kad neprasinešiau, kad viskas gerai, kad gauta. Įrašo nėra tik.
    Gavau savo ir žinau, kad mano gavo, viskas suspėta prieš šventes 🙂

    Laukiu kitų Kalėdų :)))

    Reply
    1. Viktorija Post author

      Apie akciją atrakciją skelbiu savo tinklaraštyje ir facebook paskyroje. Dažniausiai tai būna lapkričio pradžioje, kad iki gruodžio pirmos visi norintys spėtų užsiregistruoti.
      Dalyvavimui užteks, jei tinklaraštyje bus kulinarinė skiltis 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.